• Promo@langsirdd.com.my
  • +60 11-6455 8759

Apa itu langsir malam (night curtain) dan Siang (day curtain) ?

Ramai customer yang pasti akan tertanya apakah beza antara langsir malam dan juga siang. Kita akan berikan penerangan yang lebih tepat, supaya anda dapat mengetahui perbezaannya dan juga kebaikan untuk memiliki langsir malam dan juga siang di rumah anda.

Apa itu langsir malam?

Langsir malam atau lebih dikenali sebagai `blackout curtain’ dapat membantu ramai pelanggan yang mempunyai masalah dimana terganggu tidur disebabkan cahaya.

Banyak pereka tidak mengaitkan pilihan ini dalam memilih langsir, tetapi masih digunakan tepat untuk melindungi bilik dari sinar matahari. Perlu diingat bahawa produk ini mengasingkan bilik tidur walaupun pada waktu malam. Mereka dengan sempurna melindunginya daripada cahaya.

Kelebihan produk ini terletak pada kualiti langsir itu sendiri. Produk mempunyai beberapa lapisan seperti ini, yang memastikan kualiti perlindungan matahari. Ciri tirai langsir adalah asas mereka dengan sempurna membolehkan udara masuk ke dalam bilik.

Harus diingat bahawa bahan tersebut berbeza dari segi ketumpatan, warna dan kehadiran penyemburan logam khas. Selalunya, langsir mempunyai asas lapisan khas, yang menyediakan kualiti perlindungan tambahan.

Jika anda membandingkan dengan banyak pilihan yang digunakan untuk reka bentuk bilik, boleh dilihat bahawa langsir malam untuk bilik tidur mempunyai ciri-ciri tertentu. Untuk membuat produk tersebut digunakan bahan yang dipadatkan. Hal ini disebabkan oleh fakta bahawa kain sedemikian dapat melindungi sepenuhnya ruang dari cahaya matahari. Selalunya tirai malam digunakan untuk mengasingkan bilik tidur. Bukan sahaja menghalang daripada sinaran matahari tetapi juga dapat memberikan privasi kepada pengguna.

langsir malam
langsir malam

Apa itu langsir siang?

Langsir siang selalunya digunakan di ruang tamu untuk menjadi penapis yang mampu menyaring kemasukan cahaya dalam ruang rumah dan mencipta suasana yang lembut dan tenang.

Ruang tamu adalah pusat rumah. Inilah tempat ahli keluarga, tetamu dan rakannya berkumpul. Sangat penting bahawa bilik ini menghasilkan kesan estetik yang menyenangkan, yang mustahil tanpa pilihan tirai yang betul. Ia adalah langsir yang sesuai dengan keharmonian yang boleh memberikan suasana yang bersahaja kepada ruang, membayangkan rasa halus pemilik rumah dan menyerlahkan gaya reka bentuk yang dipilih.

Mengikut trend semasa, bergantung kepada pelbagai, langsir harus memainkan satu atau beberapa peranan, sebagai contoh melindungi bilik dari banyak cahaya matahari, tutup bilik dari mata yang bersinar dari luar, melambatkan kemasukan udara sejuk, menjadi sebahagian daripada komposisi gaya tertentu, memberi petunjuk kepada perasaan yang baik dan kesejahteraan pemilik rumah.

langsir siang
langsir siang
langsir siang

Bagaimanakah untuk memilih langsir malam dan siang yang sesuai untuk rumah anda?


Langsir mempunyai unsur reka bentuk yang sangat penting, yang memberi kesan besar kepada kesan orang-orang yang hadir mengenai pemilik pada minit-minit pertama mereka tinggal di dalam bilik. Tidak ada rahsia lagi bahawa bilik itu boleh ditukar secara visual dengan gabungan warna dan kelengkapan yang mahir. Dalam memilih langsir, pengguna harus mengambil berat dalam faktor penting seperti warna, tekstur, kelengkapan, panjang, rupa dan gaya. Untuk mendapatkan langsir yang diidamkan anda, anda bole layari www.langsirdd.com.my dimana kami letakkan dengan ‘harga ready made, langsir customized’.

×

Hello!

Welcome to LangsirDD, how can we help you?

× How can I help you?