Mengapakah Blackout curtain sesuai untuk rumah?

Langsir ‘blackout‘ adalah langsir yang diperbuat dari fabrik jenis ‘blackout’. Kainnya lebih berat daripada kain langsir biasa. Teksturnya jugak lebih lembut dan beralun. Langsir Blackout juga merupakan salah satu kelengkapan yang fleksibel seperti untuk bilik tidur, ruang tamu, pejabat dan sebagainya.

Sebagai negara tropika yang panas sepanjang tahun, trend pemilihan material langsir hari ini lebih tertumpu pada jenis ‘blackout’ iaitu yang menggelapkan ruang kerana material dipilih biasanya tebal dan mampu menahan penyusupan cahaya, haba dan bunyi.

Contoh Langsir ‘Blackout’;

Kelebihan Apabila Menggunakan Langsir dari www.langsirdd.com.my ;

  • Menjadi Pilihan utama untuk menghalang cahaya dan bunyi.

Langsir ‘Blackout’ mempunyai ketebalan dan berat dalam penghasilannya membuatkan tirai kediaman lebih cantik dan kemas apabila digantung di ruang pilihan, terutama ruang tamu. Gara-gara ketebalan ini juga, pemilihan langsir ‘blackout’ dilihat bertepatan kerana ia menghalang cahaya matahari masuk ke dalam rumah serta pencahayaan dari dalam ke luar rumah. Tenunan benang rapat dan banyak dalam penghasilan material langsir ‘blackout’ turut meningkatkan kadar kalis bunyi sehingga 40 peratus, sekali gus mengurangkan pencemaran bunyi ke dalam rumah.

  • Dapat kekalkan Privasi sekeluarga.

Selalunya kita dapat menikmati keselesaan bila berseorangan di dalam rumah kita, jauh dari mata memandang. Terutamanya bila bilik mengadap jalan utama dimana pancaran matahari sangat kuat, langsir blackout menawarkan gaya eksklusif tanpa gangguan matahari dan juga bunyi kereta yang begitu kuat.

  • Langsir ‘Blackout’ dapat memberikan tenaga positif kepada pengguna.

Seperti yang kita tahu, beberapa persen tenaga termal dipindahkan untuk masuk dan keluar melalui tingkap. Langsir Blackout berfungsi sebagai penghalang, mengurangkan perpindahan haba dan sebab itu, secara organik dapat membantu menyejukkan rumah anda ketika musim panas dan memanaskan ketika musim sejuk. Ia membantu anda untuk menggunakan sistem penyejukan dan pemanasan lebih efisyen, dan mungkin membantu anda menjimatkan kos.

Penggunaan langsir yang sesuai untuk rumah anda adalah pilihan yang bijak untuk setiap pengguna. Dengan jenama AkemiUchi, and apasti akan berpuas hati. Layari www.langsirdd.com.my untuk melihat Pilhan langsir yang kita ada.

Leave a Reply